Beauty Insideout

Att vara ekonomisk är hett

Vi lever i något oroliga tider, där inte bara Wall Street-ockupanterna oroar sig för vad som ska hända med ekonomin. Företag gör nedskärningar, tv-serierna är mer eller mindre apokalyptiska, och de självhushållningskurser som erbjuds på folkhögskolor ute i skogen får allt fler sökande.

Men detta behöver inte innebära att man gör avkall på glamouren i tillvaron. Snarare är det mer glamouröst en någonsin att hålla en budget.

Redan för tre år sedan presenterade modetidningen Vogue ett helt nummer tillägnat budget- och spartips, och intresset för att få mer flärd för mindre pengar har inte minskat sedan dess. Idag finns det en uppsjö av sajter på nätet som gör det lättare att spara pengar på olika sätt. Man kan bl.a.

  • Jämföra priser på olika produkter, mellan olika webbshoppar.
  • Jämföra priser på elavtal.
  • Hitta rabattkoder för att kunna handla billigare online. En sådan sajt är Gratislandet.
  • Köpa och sälja kläder och annat som man inte behöver längre, eller tröttnat på. Sajter som Blocket och Tradera har flera miljoner besökare varje månad.

Även den som bor på alndet kan ha användning för internet

Hitta infon på nätet

Internet har med andra ord gjort det lätt att spara pengar på olika sätt, och också att tjäna pengar genom att sälja det man inte behöver. Man sparar in kostnaden för bredbandsabonnemanget ganska snabbt. Och vill man gå ännu längre så kan man få hjälp med det också på internet. Alla typer av information finns som bekant där.

Den som vill gå ännu längre kan även hitta information på nätet om hur man bygger sitt eget hus, odlar sina egna grönsaker, brygger sitt eget öl och föder upp egna köttdjur, allt detta online. Sajten alternativ.nu är ett bra ställe att börja på. Och vill man inte bygga huset och slakta djuren själv så kan man hitta ett billigt hus på Hemnet, och leta upp en gård som säljer närproducerat kött via exempelvis Eniro.

De flesta väljer dock att inte gå så långt. Men om du vill göra din egen hudkräm, med 100 % naturliga ingredienser, så är det till internet du ska gå. Något ironiskt, kan man tycka, att den mest analoga kunskapen nu finns tillgänglig digitalt, och inte är längre bort än rabattkoderna eller de begagnade datorerna.