Beauty Insideout

Avslappning i mjuka material

I dagens inlägg skriver vi om hur spatrenden är riktigt påtaglig samt vad för kläder en ska ta med på spa, och vad som en kan göra på hemmaplan för att verkligen bli sådär avslappnad som man blir av en lyckad spavistelse.

I HD kan vi läsa om hur spatrenden började blomma på riktigt igen runt millennieskiftet, efter årtionden av långsamt avtagande. Vad som är orsaken är svårt att säkert fastställa men kanske att internetboomen vände upp och ner på allt och hur saker blev väldigt mycket mer tillgängligt på kort tid, samtidigt som vi alltid är uppkopplade nu till skillnad från förr och därför behöver skära av oss från omvärlden lite ibland. Kanske kan vi inte bara komma närmare oss själva med även våra nära och kära på en spavistelse.


När en ändå är på spa så kan det kännas väl och fint att även ha på sig mjuka sköna kläder, kanske i ekologiska material, som menligt en artikel i Metro inte behöver kosta mer. Som gravid är det även skönt att bära sådana kläder, inte minst om en också är på spa. Här kan du shoppa mammakläder online hos Sobea, smidigt och snabbt. Dessa kläder går det utmärkt att göra yoga i dessutom.

Skapa en lugn avslappningsstund även hemma


Sedan om en vill skapa ett hemmaspa eller åtminstone en lugn tillvaro bland utspridda leksaker och ståhej, så kan en yogamatta och några övningar per dag nog minska stressnivån något alldeles extra. Med hjälp av tips från Expressen kan vi läsa oss till att träningsformen yoga (som är omkring 3500 år gammal) går utmärkt att göra hemmavid, inte minst med hjälp av videos med yogis på nätet. Det finns dessutom flera olika sorters yogaformer som en kan prova på, varför inte interval yoga med fokus på styrka? Eller kanske PsycheTruth som istället mer fokuserar på avslappning och lindring av smärta? Det finns nog något för alla, inte minst att prova på. Yogan fokuserar, till skillnad från många andra träningsformer, också aktivt på psyket samtidigt som kroppen får sig en genomkörare – för det är väl känt att kropp och sinne är sammankopplat på väldigt många sätt.