Beauty Insideout

Bra sminkgrund

Att skönhet kommer inifrån är ett påstående som är sant till 100%. Men ibland så kan man ändå behöva en extra kluff för att känna sig fin på utsidan med hjälp av smink, kläder och liknande. Det är inget som är nödvändigt på något sätt, men ändå något som kan vara roligt att fixa och trixa med! Men tyvärr är det inte så enkelt som man hade kunnat hoppas på för att få till en snygg sminkning och mycket börjar med en grund, något av det svåraste med en sminkning. Låt oss ta upp några tips på en bra grund till en snygg sminkning!

Att lägga en bra sminkning på vardagarna är det dessvärre inte många som har tid med. Istället prioriterar man att sova så länge som det bara går och sedan slänga i sig en snabb frukost innan man skyndar iväg. Men att ta sig tid och använda concealer och foundation, och andra produkter kan vara en idé för att man ska känna sig bra genom hela dagen. Låt oss tips om hur man lägger en bra grund till en enkel vardagssminkning!


• Alla gör olika, men en hel del börjar med en foundation när de ska sminka sig. Det kan vara i form av ett puder eller mer som en kräm, och är något som man allt som oftast tar i hela ansiktet för att få jämn hy, och ibland även på halsen om det skulle vara någon skillnad på färgen. På så sätt får man en bra grund för allt annat smink som man sedan kan lägga på. Det viktigaste när man ska köpa en foundation är att den passar ens hudfärg, men också hudtyp! En foundation som din bästa vän älskar kanske inte alls passar dig, så det gäller att prova sig fram innan man hittar rätt.
• Något som är i princip det viktigaste i mångas sminkväskor är en concealer. Vissa väljer att börja med den, redan innan de lägger på foundation, medan andra föredrar att lägga den över sin foundation. Det beror lite på hur mycket man vill täcka och hur bra ens concealer passar till ens hudfärg. Hur som helst så är en concealer det allra bästa när man har saker man vill täcka i sitt ansikte, med allt från mörka ringar under ögonen till röda blemmor och finnar.
• En primer är något som många väljer bort, mycket på grund av okunskap om vad en primer kan göra för ens ansikte. Lägger man den på rätt ställe i ansiktet, så som på näsbenet, uppe på kindbenen och strax under ögonbrynen så kan man nästan få en helt ny form av ens ansikte och kan göra att man ser piggare och härligare ut.

Smink är som tidigare nämnt långt ifrån allt här i livet, men något roligt som många tycker om att hålla på med och experimentera fram olika ”looks” med. Man ska dock inte glömma bort att lägga puder och även ett rouge över sin sminkning, och avsluta med mascara för en enkel sminkning för jobbet eller skolan. Dessutom kan det ibland vara en viktig del vid vissa typer av tillfällen.