Beauty Insideout

Det populära skägget

Skägget är i fokus! Förut skulle man ha på sig gamla kalsonger för att få tur i matcher vid slutspel, och man skulle heller inte raka sig. Nu är det sistnämnda inga problem. För, den stora trenden med att gömma sig bakom ett stort skägg håller i sig.

Visa upp sin manlighet

Det blir allt trendigare med att visa upp sitt inre och plocka fram sin personlighet. Ett tag var det inne med att männen skulle raka av sig all sin kroppsbehåring för att bli så poppiga som möjligt. Men oavsett om vi skulle ha lite eller mycket hår så var kläderna detsamma: ledigt snyggt där det fanns stora möjligheter för att klippa och klistra med sin stil. För modet för män har förändrats. Det kan man se bara genom att surfa in på den stora klädsajten www.smartguy.se. Så, med en randig tröja ska vi nu stolt visa upp vår fina skäggväxt. Men, det är fortfarande skillnad på skägg och skägg. Även om de på håll ser ovårdat ut är det perfekt uttänk för att passa in i den moderna mannens stil.

 

”Det tuktade skogshuggarskägget ser man överallt nu. På 70-talet var skäggen mer stora och yviga. Det var politiskt, det skulle vara hårigt och oansat. Det finns fortfarande de som bär ett klassiskt vänsterskägg, men parallellt finns en stark groomingtrend.” (läs mer här)

 

Håll skägget rent

Men hur gör man för att få ett Brad Pitt-snyggt skägg? Va ska man tänka på för att det inte ska klia sönder och skapa en massa jobbiga tankar som sedan leder till att vi ger upp och rakar av oss allt? Jo, det handlar om att vi måste ta hand om vårt skägg och ge det massor av kärlek. Huden mår bra av att inte bli rakad konstant, men den mår även bra av en bra borste med lödder på som masserar rötterna. Det är bra om du har en trimmer som du kan ställa in vilken nivå du vill använda. Då blir det lättare att få en snygg form på skägget. Använd även en scrubcreme för att massera bort det döda hudlagret som lätt bildas. Glöm heller inte bort att borsta och att tvätta det. Vill du gömma grå hårstrån finns det även färg för män, då det är bara att tuta och köra!