Beauty Insideout

En heldags unnande

Hösten är ruggig och innan alla löven sprakar med sina färger, också väldigt grå. Att vi i Sverige är så dåliga på att unna oss lite extra njutning i tillvaron är märkligt. Om vi mår bra och känner oss hälsosamma, så resulterar det i att vi sprider mer ljus och glädje till vår omgivning. Det fina med att ta hand om sin själ är att du kan vara en stentuff hiphopare och precis innan du lämnat lägenheten besökt www.topstreetwear.com för att köpa en hoodie, för att i nästa smutta på en drink.

Det finns ett myller av sparesorts runtom i Sverige. Dessutom har exempelvis rabattföretaget Groupon massor av spännande erbjudanden dagligen där det ofta kommer upp att man kan unna sig en spabehandling till ett mycket bra pris. Dock gäller det att ta allt med en nypa salt då dem på senare tid fått kritik och klagomål på hur dealarna sköts, men även informationen och prissättningen.

Trender

Även i spavärlden kan man skönja trender. Det senaste är att komma närmre den rena naturen. Samt att upplevelsen ska bli mer än bara avslappning och massage – det ska bli en helhetsupplevelse i form av en ritual.

Ritualer är en väldigt tydlig trend just nu, men historiskt sett är det inget nytt, säger Lars Sandberg, ordförande i föreningen Svenska spahotell. Redan romarna badade enligt en viss ordning i olika bassänger i sina badhus.

 

Speciellt viktigt nu i dagens stressade samhälle är att ta hand om sin kropp och lyssna på vad den har att säga.