Beauty Insideout

Få en vacker hy

Det finns många delar vi bör ta hand om när det kommer till vårt utseende och vår skönhet, men kroppens största organ är väl ändå det som är viktigast att ta hand om. Vi talar så klart om huden. Den är din kropps omslag, och även om man säger att man inte ska döma boken efter omslaget är det inte ovanligt att det sker, och därför kan det vara bra att sköta om sitt omslag.

Huden är stor, vårt största organ. Och den är där för att skydda oss från angrepp, oavsett om de kommer från väder och vind eller om det handlar om sjukdomar och bakterier som vill ta sig in i våra kroppar. Det är den praktiska funktionen. Men huden har också en väldigt estetisk funktion, den utgör en väldigt stor del av vårt utseende och en vacker hud är någonting som många eftersträvar och önskar sig. Givetvis finns det en hel marknad för de här önskemålen och behoven, och oavsett vad det är du vill göra med din hud så finns det flera alternativ för dig!


• Om du vill behandla din hud på naturligaste sättet kan du använda dig av produkter som enbart är baserade på naturliga produkter och inte konstgjorda kemikalier. Det finns en del som syllar med sådan här hudvård, till exempel Ann sköld i Karlstad! Läs mer om henne och hennes företag i den här artikeln.
• En sak som många tycker är osmickrande på deras hud är behåring, men du kan enkelt bli av med behåringen på olika sätt. Om du är trött på rakning, vaxning, epilering och andra tidsödande och i flera fall för huden irriterande metoder, så finns det andra läsningar. Du kan laserbehandla de områden du vill ha hårfria, så stoppas hårväxten permanent! Det gäller att gå till en bra klinik för att utföra det här, och ett tips är http://klinikholst.se som sysslar med IPL hårborttagning med laser.
• För att hålla din hud fin ska du se till att skydda den när du är ute och solar. Visst är det fint med solkysst hy, men om du solar för mycket kan det få din hud att åldras i förtid, vilket inte blir så kul i det långa loppet. Använd alltid solskyddsfaktor när du ska vara ute i solljus, gärna en starkare sådan i ansiktet för bästa skydd!
• Vad du äter och hur du lever påverkar din hy otroligt mycket, vilket det står en del om i den här artikeln i Dagens Nyheter. Det är bra för huden med en varierad kost med mycket grönsaker och bra fettsyror från fisk, oliv, nötter och kokos. Att dricka mycket vatten är bra för hyn, och att undvika läsk, socker, härdade fetter, snabba kolhydrater, processad mat med mycket tillsatser och stora mängder kaffe är också bra för huden. Träning, rejält med sömn och att du undviker stress är även det sådant som gör hyn vackrare.


Det finns mycket du kan göra för att ta hand om och göra din hy riktigt vacker, och det är väl ganska klart att livsstilen trots allt är det som påverkas mest, så se till att leva väl!