Beauty Insideout

Få pengar över till semestern

Funderar du på hur du ska ha råd med semestern i år? Att spara pengar kan vara nödvändigt, men det behöver inte innebära att du slutar shoppa helt och hållet. Genom att shoppa smart kan du spara, och i vissa fall tjäna, pengar på dina inköp.Spara pengar när du handlar på nätet

Det kommer nog inte som någon överraskning att det går att spara pengar, bl.a. genom att använda rabattkoder när man handlar på nätet. Men det finns också andra smarta sätt att vara mer ekonomisk när du shoppar på nätet.

Vad har du för hobby? Det finns de som sysselsätter sig med att leta extraerbjudanden på fritiden. Och de är inga snåljåpar, utan lyckas snarare leva lyxliv på helt vanliga löner just genom sin förmåga att hitta och utnyttja olika typer av extraerbjudanden. Den ena av dem, Petra Stentagg, delar med sig av några av sina bästa tips:

  • Använd ett Visa-kort som ger poäng. Flygbolagens kort är det bästa exemplet, de kan användas för att samla poäng som ger gratis flygresor, hotellnätter etc.
  • Handla via cashbacksajter när du handlar på nätet. Då får du några kronors återbäring på varje köp. Utslaget på ett helt år blir det ganska mycket pengar.
  • Gör konsumentundersökningar på nätet. Gå med i paneler som ger belöningar när du svarar på frågor. Precis som när det gäller cashbacksajter får du inte många kronor per undersökning, men gör du många kan det bli en del pengar på ett år.

Köp inte bara, sälj också

Att handla begagnat, bl.a. på Tradera, är ett bra sätt att spara pengar. Men du kan också tjäna pengar på att sälja grejer där. Passa på när det är gratis att lägga upp en annons. Du kan ha prylar hemma som är värda en del, utan att veta om det. Pokemonkort kan gå att sälja dyrt, berättar Sydsvenskan. Kanske har du något annat hemma som är eftertraktat av samlare?

Du kan också sälja saker som du har fått genom att svara på marknadsundersökningar, eller som du fått på köpet när du köpt något annat. Det är ett tips som Malin ”Gratisprinsessan” Persson delar med sig av till Kristianstad24