Beauty Insideout

Inifrån och ut

I Metro kan vi läsa att hela fyra av tio vill göra skönhetsingrepp efter sin graviditet. Nästan hälften är alltså obekväma med hur deras kropp har förändrats efter att de har väntat och fött ett barn. För visst är det så att allt inte går att vare sig banta bort med dieter eller springa bort i skog och spår.


Dessutom finns det andra skönhetsfel som är svårt att tillrättalägga med kost, motion eller smink. Sådant kan vara till exempel hängande ögonlock. På ögonlocksakademin.se finns det snabb och professionell hjälp att få för den som önskar att få en mer vaken blick eller kanske slippa huvudvärk, något som är en vanlig biverkning av just hängande ögonlock.


I SvD kan vi läsa hur vissa kameror med ansiktsigenkänning ibland har svårt att känna igen asiatiska ögon. De är inte särskilt bra på olika utseenden helt enkelt. Kanske lite ironiskt när många kameror är av just asiatiska märken, så som Canon, Nikon och Panasonic. Det visar sig att kameratekniken är hastigt utprovad på en smal provgrupp och att måndagsexemplar således finns till en början. Rasistiskt eller inte är upp till var och en att avgöra. Tråkigt i alla fall, kan man konstatera.

De stora tillverkarna har inte velat svara på tidningens frågor om ”rasistiska” missar och misstanken finns att snabbhet ut på marknaden har prioriterats. - SvD

Faktisk motion bra för hälsan på alla sätt
Sen är det givet att faktisk motion är väldigt bra för kroppen i övrigt, med små skönhetsfel eller ej. Ett sätt att få bättre psykisk hälsa är att rör på sig, kan vi läsa om i Sydsvenskan. Att motionera utomhus är en hjälp till ett friskare liv – i en amerikansk studie kan vi läsa att de som går och springer utomhus känner sig mer vital, entusiastisk och får en större självuppskattning än de som springer inomhus. Något att ta till sig alltså.