Beauty Insideout

Inre välmående viktigast

Det är insidan som räknas, har man fått höra i hela sitt liv. Och visst är det sant, i synnerhet när det kommer till en själv. Mår man inte bra inuti är det näst intill omöjligt att även må bra på utsidan. Hur man mår påverkar nämligen allt från hud och naglar till utstrålning och ork. Därför är det lite extra kämpigt då man är gravid, eller är en nybliven mamma. Det är nämligen mycket med ens kropp som inte är som det brukar.

Alla har vi något som gör så att vi mår extra bra. Det kan vara ett ordentligt träningspass, massage eller att äta en god middag med sina närmsta vänner. Allt är sådant som gör att man mår bättre, med sig själv eller med sin kropp. För mår man bra på insidan, som man kan göra under en middag med vännerna, mår man även bättre på utsidan.

• Att hitta snygga amningskläder är inte det lättaste. Ofta blir det så att man bara går runt i det mjukaste man kan hitta i sin, eller sin partners, garderob. Något som inte direkt får en att känna sig fin. Visst är det okej att skrota runt i tio år gamla mjukisbyxor, men bara om du själv mår bra av det! Kläderna ska inte få påverka ditt mående under en så pass känslig period i ditt liv.
• Omringa dig av de som får dig att må bra. Detta är ett tips som man ska gå efter hela livet egentligen, men det är inte så lätt alla gånger. Att göra slut med en vän som tar mer energi än hen ger är inget lätt, men ibland måste man ta tag i det. Dessutom vill man sällan att människor man inte gillar eller litar på ska röra sig mycket runt ens barn. Det är lika bra att bara vara bland dem som både får dig och ditt barn att må bra! Bättre anledning finns det inte att göra sig av med dåliga människor runt omkring en.
• Ha rätt inställning! Tycker man att allt är jobbigt, att man ser förjävlig ut och att inget går som man vill så blir det ofta så också. Om man istället försöker njuta av den tid som man befinner sig i känns allt oftast lättare. Visst är småbarnsåren väldigt tuffa, men en god inställning underlättar alla tuffa perioder och situationer man ställs inför i livet.
• Låt det inte gå för långt. Ibland mår man nämligen dåligt, orkar inte träna eller äta rätt och orkar inte duscha och fixa till sig. Och det är okej! Det pågår mycket hets kring utseende och hälsa runt omkring oss och det gäller att försöka stå utanför det. Allt handlar nämligen om att du ska göra det som får dig att må bra, inte för att någon annan ska ha ”rätt” åsikt om dig. Man ska till exempel träna för att man mår bra, inte för att man känner att man måste för någon annans skull. Småbarnsåren är som sagt tuffa, slit inte ut dig på sådant som inte får dig att må bra.