Beauty Insideout

Låt fiskarna bita

Vi har hört det mesta om vad vi kan göra för att hålla vår hud ung, fräsch och len. Att låtar små fiskar naffsa bort hud på fötterna är det senaste.

Vår hud är vårt största organ. Något vi kanske inte alltid tänker på, och något vi behandlar relativt dåligt. Vilket är mycket märkligt: vi är noggranna med att ta hand om vårt inre, genom att äta rätt. Att stoppa i oss skruvar och träbitar skullefå de flesta att rynka på ögonbrynen. Men när det kommer till vår hy är vi dåliga på att smörja in oss och att använda rätt krämer. Genom att studera vår hy kan vi se hur vi mår; psykiskt och fysiskt.  En speciell kroppsdel som inte får så mycket kärlek är våra fötter.

Den glömda kroppsdelen

Våra fötter pryds av förhårdnader och andra kontigheter som vi mer eller mindre har förlikat oss med. Vi har ju ändå bara fötterna i ett par strumpor nedstoppade i ett par skor större delen av vår vakna tid, är tankar som tänks av de flesta. Men, tack och lov har det på senare tid blivit lite av en trend att ta hand om fötterna – genom fiskar. Fiskpedikyren går till så att de små doktorsfiskarna naffsar bort den döda vävnaden för att lämna kvar den levande och fräscha. Då de bara gillar död vävnad kan man vara säker och njuta av behandlingen som känns lite som om man sitter i kolsyrat vatten. Då fiskarna bär på ämnet ditranol som sedan injiceras i huden kan fiskarna även lindra eller bota hudsjukdomen psoriasis.

Allt hänger ihop

Då vårt inre och vårt yttre hänger ihop gäller det att äta rätt och att smörja in oss rätt. Viktigt är även de plagg vi bär som kommer i kontakt med vår hud dagligen. Att både värna om miljön och bära ekologiskt framtagna kläder gör skillnad både för ens egen kropp och samtidigt för miljön. På www.littlebloom.se finns det kläder för både vuxna och små som är bra för huden. Genom att vi blir mer medvetna kan vi börja vända jorden rätt och förhoppningsvis ha en fungerande planet även när våra barn växer upp.

 

Recept på hemmagjorda ansiktsmasker:
• Lägg honung i ansikten 15 minuter
• Täck ansiktet med gurkor
• Mixa en äggvita, tesked citron och matsked yohurt


Enjoy!