Beauty Insideout

Med mineraler som skydd

Nu när sommarvärmen äntligen har kommit blir det plötsligt viktigt att skydda sig och sin hud mot solens heta strålar. Det finns flera sätt att skydda sig på och det kan vara med allt från solskyddsfaktor, till hatt och tunna kläder till smink med förebyggande och vårdande ingredienser.


Nu i sommartider har Strålsäkerhetsmyndigheten utkommit med aktuella råd kring just solskydd och hur vi njuter av solen på ett säkert sätt. I deras utförliga redogörelse ser man ett tydligt mönster, det är att du faktiskt kan ha det både skönt och behagligt i solen samtidigt som du är fredad mot dess mest skadliga strålar. I en enkel lista punktar de upp hur och med vilka medel man skyddar sig:


• Det bästa skyddet är kläder, hatt och solglasögon.
• Var i skuggan mitt på dagen (kl 11–15). Då står solen som högst på himlen och är som starkast.
• Komplettera med solskyddsmedel där kläder inte skyddar.


Även i Sveriges Radio diskuteras det varför och hur man skyddar sig mot sommarsolens farliga strålar. I programmet är det fokus på just stark sol och att det är viktigast att skydda barn från att bränna sig. Kanske känns det ganska självklart att främst skydda våra barn, men hur skyddar vi oss själva på bästa sätt?


Det finns som nämnt ovan en hel del strategier för att undkomma bränd hud och överpigmentering, inte minst med kläder, hattar och solskyddsmedel. Ett annat bra sätt att komma runt faran och samtidigt se fräsch ut är att använda smink som riktar in sig vårda och på samma gång skydda mot solens heta strålar. Med bareMinerals olika hudprodukter utan vare sig konserveringsmedel, syntetiska färgämnen och andra onödiga ingredienser skyddar du huden mot solen på ett obemärkt och enkelt sätt. Med SPF upp till 30 har du dagligen ett naturligt skydd samtidigt som naturliga mineraler vårda och sköter om din hud. I en artikel i Huffington Post från tidigare i år lovordades produkten som mångfacetterad samt vann ett stort skönhetstest. Med smink som detta blir det inte bara enklare att skydda sig man får även en snygg och jämn hudton samt en bättre bränna!