Beauty Insideout

Motion och mat ger bättre hud

Det finns mängder av olika produkter och knep som man kan ta till för att få en yngre, vackrare och slätare hud. Till exempel kan man få bort fula skavanker och blemmor med en bra sminkgrund bestående av foundation eller concealer. Men det finns även en del husmorsknep som säger sig ge en finare hy.

Träna dig till bättre hud

Till exempel kan något så enkelt som träning göra huden yngre. Vi visste redan att motion kan göra så att hudens åldrande går långsammare. Men faktum är att träningen även kan föryngra hud som redan är åldrad, om man börjar motionera senare i livet. I den nya studie som visar detta testades en grupp personer som var 65 år och äldre. Det togs en hudbiopsi från varje persons skinka och när studien startade var hudkvaliteten normal för personernas åldrar. När studien inleddes fick tespersonen cykla eller jogga i måttligt tak i trettio minuter, två gånger i veckan. När det efter tre månader togs nya hudprover hade testpersonernas hud förändrats markant och liknade nu huden hos personer i 20–30-årsåldern. Läs mer.

Ät dig till bättre hud

Det finns även en del saker man kan äta för att få bättre hud. Ett exempel på något ätbart som förbättrar huden är choklad. Kakaon i choklad återfuktar och gör huden mer elastisk. Man kan även testa att smörja in ansiktet med flytande choklad. Koffeinet som finns i chokladen sägs göra så att ”påsighet” i huden försvinner. Något annat man kan äta är yoghurt. Proteinet i yoghurten gör huden fastare och mindre rynkig. Vill man ha extra mycket protein kan man välja grekisk yoghurt. En frukt som ska vara bra för huden är granatäpple. Den är nämligen full med polyfenoler. Dessa är starka antioxidanter som gör huden rosig och fräsch.