Beauty Insideout

Serum – genvägen till perfekt hudvård

För den som har problemhud eller verkligen vill återfukta huden på djupet är serum vägen att gå. Det finns massor med olika sorter, som alla har olika egenskaper. Såhär använder man serum på bästa sätt.

Ett serum är en högkoncentrerad produkt som ska användas på rengjord hud. Den tränger djupare ner i huden än vad en dag- eller nattkräm gör och återfuktar därmed på djupet, eftersom formulan har små molekyler som arbetar intensivt i de undre hudlagren. Ett serum har fler aktiva ingredienser som kan påverka huden i större grad än en vanlig kräm. Den som köper Hudvård från Hudoteket.se kan hitta serum både för olika sorters hudtyper och med olika sorters egenskaper. Det finns massor av olika serum, för allt från torr till känslig, fet eller mogen hud och även serum som hjälper mot specifika hudproblem. Bland dessa finns problem som rosacea, akne, solskador eller pigmentfläckar. Serum kan innehålla aktiva ingredienser som c-vitamin och även exfolierande eller blekande substanser. Har man en blandhud eller en hud med flera problem samtidigt kan man med fördel blanda flera olika typer av serum. Det är inte nödvändigt att blanda serum, men för den som verkligen bryr sig om sin hud och vill hjälpa den på bästa sätt kan det vara en god idé eller i alla fall värt att prova.

Så lägger man på serum
Enligt Expressen ska man börja med att tvätta ansiktet precis som vanligt med en tvätt. Sedan kan man ta på lite ansiktsvatten som jämnar ut ph-värdet och hjälper huden att förbereda sig för att ta upp den kommande fukten. Därefter applicerar man serumet vilket ofta sjunker in snabbt i huden på grund av den lite klistriga konsistensen. Till sist avslutar man med dag- eller nattkrämen. Att avsluta med en tjockare kräm är nödvändigt eftersom man även måste återfukta hudens övre lager, vilket ett serum inte gör då det tränger ner på djupet med sina små molekyler.