Beauty Insideout

Skönhet för män

Många män satsar mycket på sitt utseende idag och just vissa delar är det extra mycket inriktade på, en trend som verkar härstamma ifrån Jerseys så kallade ”guidos” är överträning av överkroppen och bortglömda ben. Det kan dock argumenteras att en tillgång hos en man inte sitter så mycket i deras fysik som de tror. Kvinnor föredrar män med vackra ögon och vackert hår, detta har banat vägen för produkter för män. Dock håller ingen riktigt måttet förutom american crew produkter som är speciellt utvecklade för män och deras hår, kropp och doft.

Män ska vara män?

Det ligger en rädsla bakom skönhet och män, det är på ett sätt okej på vissa ställen men inte på andra, det är okej för vissa män men inte för andra och så vidare.

Det har varit tabu för män att bejaka sin fåfänga. Det var inte länge sedan det var mer pinsamt att som man handla en hudkräm för män än att gå in i en porraffär och fråga efter en specifik film. Men något har hänt. Den manliga mode- och skönhetsbranschen har på senare år exploderat. En medvetenhet om det egna utseendet har blivit självklart för många, framförallt yngre män.

Dock har män börjat satsa mer på sitt utseende och detta spås vara på grund av fotbollen och den utseendefixering som blivit runt fotbollsstjärnorna som visat att det är helt okej. Fotboll är trots allt en manlig sport enligt många och det öppnar upp för att tillåta sig själv att bry sig om sitt utseende.