Beauty Insideout

Sminka dig som en clown

Contouring är ordet på allas läppar - och även i allas ansiken. I alla fall alla som är först med det senaste och vill få en så bra makeup som möjligt. Nu ska vi sminska oss som en clown för att sedan sudda bort det.

Nej, du ska inte sminka dig som en clown för att du ska gå bort på någon lustig maskeradfest. Du ska sminda dig som en clown i det mest proffessionella syfte och seriösa syfte till att få en så snygga make-up som möjligt. För vad du ska göra är att sedan sudda ut linkerna från din clown.look och då kommer du märka att du har skulpterat ditt ansikte på ett helt fantastiskt sätt. Det är precis vad contouring handlar om, och som blivit så otroligt populärt. 

 

Från clown till vacker svan

 

När det kommer till contouring så kan det vid första anblick se lite märkligt ut och lite orovckande. För, hur ska alla de lager av streck man smetar på sig försvinna in i huden? och nej, det är inte trolleri, snarare att huden låter krämerna sjunka in och sedan blanda sig med varandra för att ge ett otroligt vackert sken i ansiktet och lyfta fram sina personlighetsdrag. Smink handlar inte om att gömma sig utan om att lyfta fram sig och framhäva sina kindben, sina läppar och sina ögon. Tidningen Expressen skriver om Youtube-stjärnan Esther Isabel Amado som lägger upp videos på sin sminkning och med sina "clownsminkningar" nått ut till otroligt många och blivit väldigt populär. 

Om man vill ha ett känt ansikte på en person som verkligen använder sig av contouring, så är Kim Kardashian en varm förespråkare och många anser att hon skulle kunna heta counturing i mellannamn då hon ständigt jobbar med att förbättra och förtydliga hennes drag. 

Ska d själv testa på finns det otroligt mycket bra smink för just detta men tänk på att det kanske inte blir perfekt på en gång utan mer att övning ger färdighet.