Beauty Insideout

Tips över att dofta gott med parfym

Många minns sina första möten med dem man sedan har kommit att förälska sig igenom hur de doftade. Parfym är i de flesta fall svaret på frågan varför man tyckte att personen doftade så gott, i kombinationen med en vinnande personlighetskemi. Även om man inte blir kär i personen i fråga är de få saker som är så härliga som att känna doften från en riktigt fin parfym. Hur hittar man egentligen den där parfymen som får andra att blunda med ögonen och le när man går förbi? Här kommer några vägledande råd och tips.

  • Ingen doft blir bättre av att man får känslan av att halva flaskan är uthälld över kroppen och andra börjar nysa när man går förbi. Använd därför din parfym med sparsam måtta. En lätt aning om doften på nära håll räcker gott och väl vilket gör att man inte behöver duscha sig själv på morgonen med parfymen, vilket inte heller är speciellt snällt mot dem som faktiskt är allergiska.
  • När man köper en parfym är det allra bästa sättet att prova sig fram att ta en liten droppe på huden. Vi har alla olika naturliga kroppsdofter, vilket gör att parfymen smälter in olika på olika personer och inte riktigt doftar precis likadant på alla.
  • När man tar på sig parfymen är det vissa ställen på kroppen som är mer fördelaktiga än andra. Ta en droppe på halsen och kanske en på handlederna. Man ska undvika att ta parfymen på kläderna där parfymen kan börja lukta konstigt på grund av de syntetiska material som våra kläder ofta är gjorda av, samtidigt som vi ofta tvättar våra kläder med parfymerade tvätt- och sköljmedel vilka inte alltid passar ihop med parfymen. Vill man verkligen dofta som sin parfym kan man försöka använda så många andra parfymerade produkter.