Beauty Insideout

Tips till den med vintertrötta händer

Efter en lång vinter med kalla vindar och varma bad torkas händerna lätt ut. För att undvika självsprickor och en sträv känsla kan man tänka på att ge dem lite extra omsorg genom några enkla medel.

Huden i ansiktet är vi oftast noggranna med och vårdar med tvättprodukter och krämer för att den ska hållas i gott skick. I en tidigare artikel har vi skrivit om att det är viktigt att ta hand om sin hud även på fötterna, då de tenderar att vara våran glömda kroppsdel. En annan kroppsdel som lätt glöms bort är händerna. Händerna är våran mest utsatta kroppsdel, speciellt för de som har ett arbete där de slits dagligen eller för de som ofta behöver tvätta händerna. Händerna slits också regelbundet genom att man använder dem i sin vardag genom sysslor som matlagning, hushållsarbete, städning eller barnpassning. Speciellt efter en lång vinter är händerna ofta torra, fnasiga och kräver lite extra omvårdnad och omtanke i form av rejält med fukt.

Skydda och förebygg dina händer från att bli torra
Något man ofta inte tänker på är att händerna utsätts för UV-strålar året om, så länge man inte bär handskar. Därför är det relevant att använda en handkräm med minst solskyddsfaktor 15. En sådan bromsar hudens åldrande med upp mot 24 procent, enligt Expressen, och skyddar mot pigmentfläckar och andra solskador. För att undvika torra händer bör man även hoppa över starka nagellackremovers och vårda nagelbanden med olja innehållande E-vitamin. Att välja en återfuktande handtvål som är mild och tvättar rent händerna från bakterier utan att torka ut dem är också bra, och att smörja in händerna med en fet kräm och sova med tunna fingervantar är ett annat tips för att hålla dem mjuka. För den som vill lyxa till det extra kan man med fördel gå på manikyr regelbundet. Där kan man även få råd och tips om vad som passar en bäst för typ av rengöringsprodukter och krämer beroende på vilken hudtyp man har.